duben 2023

Služba zvířatům i občanům

Praha je sice velkoměsto, to tak prostě je. A velkoměsta svým občanům poskytují celou řadu různých služeb. Veřejnou dopravu. Zdravotnické služby. Školy. Bezpečnost. Záchranné stanice pro zvířata…

Cože, záchranná stanice pro zvířata že je služba pro občany? To je služba pro ta zvířata, ne? Pro ně taky určitě, ale i pro občany. Představte si situaci. Jdete na procházku po Petříně. Petřín je místo, kde je hromada velmi pozoruhodné přírody i z přírodovědného hlediska. Ale o tom jindy, zpátky na procházku. A najednou koukáte, před vámi leží na zemi zajíc. Vypadá, že ho pokousal pes. Můžete ho překročit a pokračovat v procházce, ale věřte mi, dost možná vám to nebude příjemné. Tam někde vzadu cítíte, že byste měli něco udělat. Ale nevíte co. A zbytek procházky už bude takový nanicovatý.

A já vám teď řeknu, co můžete udělat. Krok číslo jedna je zavolat do záchranné stanice na nonstop linku 773 772 771, kde se operátor zeptá co a jak. Možná vyšle zvířecí sanitku a o zvíře se postarají na zvířecí záchrance.

Zkušenost praví, že leckdy se lidé rozhoupou až do takové akce, že zvíře prostě naloží do auta a na zvířecí záchranku ho zavezou. Lepší je tedy nejprve volat, ale když už se rozhodnete, tak pozor, zvířecí záchranka se dočasně přestěhovala. Nová adresa je K Zahradnictví 582, Praha 8 – Střížkov. Musíte zajet k bráně z jižní strany areálu, která se nachází o necelých 250 metrů dál po cestě od vjezdu do zahradnictví. Na místě zavolejte 773 772 771, aby pracovníci stanice mohli zvíře převzít.

Ekolist.cz

Martin Mach Ondřej